Nedap zorgt voor real-time parkeerinformatie

Nedap Identification Systems, marktgroep van Nedap N.V.,  is de grootste speler op het gebied van lange-afstand identificatie, draadloze voertuigdetectie en voertuigtoegang management. Nedap lezers, sensoren en controllers optimaliseren, monitoren en controleren de doorstroom van voertuigen en personen op een veilige en efficiënte wijze. Waar dan ook ter wereld. Nedap technologie wordt eenvoudig toegepast in en geïntegreerd met beveiligings-, logistieke-, verkeers- en parkeertoepassingen.

Real-time parkeerinformatie
New York, Manilla, Madrid, Kortrijk, Zoetermeer… Wat hebben deze steden met elkaar gemeen? Zij (en nog veel meer steden en dorpen wereldwijd) hebben parkeerplekken op straat uitgerust met Nedap’s SENSIT draadloze parkeersensoren. Daarmee hebben zij real-time zicht op de actuele parkeerbezetting en de parkeerduur. Ongeveer dertig procent van al het stadsverkeer bestaat uit automobilisten die op zoek zijn naar een vrije parkeerplaats. Met gemakkelijk vindbare parkeerplaatsen wordt de stad aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers: minder files, minder uitlaatgassen en veiligere straten.

Het draadloze parkeersensor systeem SENSIT van Nedap monitort de real-time bezetting per parkeerplek en registreert ook de tijdsduur dat een voertuig daar geparkeerd staat. Zo kunnen automobilisten verwezen worden naar vrije parkeerplaatsen in de buurt van de bestemming, wordt  de beschikbare parkeercapaciteit beter benut en kunnen parkeerplekken efficiënter worden gehandhaafd. De real-time parkeerdata is open en eenvoudig te integreren in (bestaande) verkeer- en parkeergeleiding systemen, smartphone apps en via systemen voor handhaving en parkeermanagement.

Dynamische stadstoegang
Met het centrale management systeem voor stadstoegang en een voertuigtoegang controller (VMC) kan op een veilige manier automatisch toegang verkregen worden tot een met beweegbare palen afgesloten binnenstad. De toegang wordt verkregen op basis van een ontheffing met behulp van een toegangspas, transponder of kenteken. Zo kan op een beheersbare maar flexibele manier toegang op maat gegeven worden aan alle doelgroepen zoals bewoners, winkeliers, bevoorrading, nood- en hulpdiensten en taxi’s, terwijl de binnenstad toch een prettig en autoluw winkelgebied blijft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *